87

Programma Helix "Een belangrijke stap in het netwerk, maar ook in de regio"

In het kloppend hart van het Helix-programma staan projectmanagers Thomas Snoep van A.Hak en Daan van der Pijl van Liander. Ze nemen ons mee in de uitdagingen, innovaties en de voorbereidingen in het Helix project nog voordat de eerste schop in de grond gaat, maar ook waar we naartoe gaan. Projectmanagers Thomas en Daan vertellen over het programma, uitdagingen en verwachtingen.

Visie en samenwerking als drijvende krachten
Het Helix-programma, gericht op het versterken en uitbreiden van het stroomnetwerk in Noord-Holland, heeft als speerpunten goede samenwerkingen, efficiënter werken en het vergroten van arbeidscapaciteit. Ook is er aandacht voor duurzamer werken en het toepassen van slimme technieken en innovaties. Voor Thomas is de langetermijnvisie van 6 tot 12 jaar cruciaal, waarin samenwerking is ingezet om onder andere kennisoverdracht te stimuleren. “We gaan het echt samen doen.”

Daan benadrukt de vrijheid binnen het bouwteam, waarbij het vertrouwen tussen Liander en A.Hak essentieel is. “We zijn afgestapt van de traditionele aanpak waarin Liander het plan bedenkt en A.Hak het uitvoert. Het vergt nu wederzijds vertrouwen en nauwe samenwerking om het project tot een succes te maken.”

De echte dynamiek gaat nu beginnen
Hoewel het team nog in de opstartfase zit, kijken ze uit naar de uitvoering buiten. Thomas: “De dynamiek van het buitenwerk en de voorbereiding voor de volgende fase brengen een positieve afwisseling met zich mee. We staan allemaal te popelen om te beginnen en de eerste schep in de grond gaat. Een mooie start van het nieuwe jaar."

Helix brengt helaas ook onvermijdelijke hinder met zich mee, zoals verkeers- en geluidshinder. Daan: “We hopen dat we meer begrip gaan creëren. Het is van belang om goed in gesprek te blijven met de bewoners. Als de straat open is, is vaak ook de verwachting bij bewoners dat er bijvoorbeeld tegelijkertijd gewerkt kan worden aan elektriciteit en gas of water. Zo simpel werkt het helaas niet. Er zijn veel technische verschillen. Zo kan aan gas 10 meter per dag gewerkt worden en aan elektra wel 500 meter. Dat zijn grote verschillen.”

Helix is een belangrijke stap voor de toekomst
Beide projectmanagers delen de hoop dat het werk in Noord-Holland niet alleen een technologische vooruitgang brengt, maar ook toekomstige generaties inspireert. Met de nadruk op arbeidszekerheid, duurzaamheid en innovaties, vormt Helix niet alleen een belangrijke stap voor het huidige netwerk maar ook voor de toekomst van de regio.

We hebben momenteel 87 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures