104
  • Datum 22/12/2022

Project Oudehaske

De verzwaring van het net is bij Oudehaske door een gezamenlijk projectteam, een zogenoemd bouwteam, voorbereid. Daarbij wordt nauw samengewerkt tussen opdrachtgever en aannemer, waardoor het bijna lijkt dat A.Hak en Alliander één team vormen. “In dit project is de gestuurde boring langer dan ooit geworden door te innoveren met de techniek. In dit team zag je dat we samen voor de klus staan, gezond kritisch op elkaar zijn en samen beter worden. Het bouwteam heeft operationeel excellent gefunctioneerd.”

Energienetwerk: klaar voor de toekomst

Het project bij onderstation Oudehaske laat goed zien hoe Liander het energienetwerk klaar maakt voor de toekomst. Er worden op deze plek 12 projecten gebundeld. Klanten worden aangesloten en er wordt ook direct gezorgd voor een algehele verzwaring van het net in de omgeving van Heerenveen.

Voor dit project worden 24 gestuude boringen uitgevoerd deels met onze eigen duurzame 22t boorrig. De mantelbuis die op dit project wordt gebruikt is van leverancier PION en bestaat uit gerecycled materiaal. De mantelbuizen worden gebruikt voor de aanleg van middenspanningskabels, waarmee diverse eindgebruikers worden aangesloten op onderstation Oudehaske.

Wat is er zo uniek aan de kunstof mantelbuis?
De mantelbuis bestaat voor 99% uit gerecycled materiaal. Het materiaal is even goed toepasbaar als nieuw materiaal en daardoor uitstekend geschikt voor het beschermen van energiekabels. Bovendien kan deze mantelbuis uitstekend gebruikt worden bij horizontaal gestuurde boringen.

Uitbreidingsplannen Oudehaske

We hebben momenteel 104 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures