87

Apeldoorn in het donker

Terug naar 2014, honderden mensen komen dagenlang in het donker te zitten. Er is geen gas door twee water- en gasstoringen. Deze aanleiding mondt uit in een grootscheepse operatie, de sanering van alle gas- en waterleidingen in Apeldoorn gaat van start.

Onze sector staat voor de uitdaging om mensen te vinden en aan ons te binden. Alleen met voldoende personeel kunnen we samen de energietransitie realiseren. Het werk aan ondergrondse infrastructuur vraagt om specialisten die voor robuuste oplossingen zorgen en tijdens het werk ook ieders veiligheid garanderen.

Op de beelden zie je onze mensen oude asbestcementleidingen verwijderen, als onderdeel van de sanering van gas- en waterleidingen in Apeldoorn. Alleen al het woord asbest laat alarmbellen afgaan, maar onze specialisten weten hoe je zo’n klus veilig aanpakt. Veiligheid staat voorop, niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor de omgeving.

De aanleiding voor deze grootscheepse operatie gaat terug naar 2014, toen honderden mensen dagenlang zonder gas zaten door twee water- en gasstoringen. In de periode 2016-2018 is al 46 km aan leidingen vervangen. En om het in één keer goed aan te pakken willen Liander en Vitens van 2022 tot 2025 ook de laatste 30 km nog aanpakken, zodat uiteindelijk alle oude gas- en waterleidingen zijn vervangen door moderne kunststofleidingen.

René Vijge, Senior Engineer
“De gemeente en de ploegen van Liander, Vitens en A.Hak werken bijzonder goed samen. Een mooi project waarin de communicatie uitstekend is, we krijgen weinig tot geen klachten van bewoners. In de voorbereiding verkent A.Hak de omgeving en met deze probleemanalyse nemen we alle veiligheidsmaatregelen voor de bewoners en de vakmensen. Loopschotten, leuningen en dagelijkse check-ups zorgen voor optimale veiligheid. Er wordt gewerkt bij een school met veel kinderen; hier lopen we elke leuning, geultje en gaatje dagelijks na zodat de veiligheid perfect is.”

We hebben momenteel 87 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures