87
  • Datum 23/12/2022

A.Hak tekent 'EU-302 Civiel Werk Kabelverbindingen Onshore'

Woensdag 21 december tekent A.Hak als één van in totaal zes preferred suppliers een contract om de uitbreiding en verzwaring van het hoogspanningsnet van TenneT in Nederland uitvoeren.

De looptijd van het ondertekende raamovereenkomst EU-302 Civiel Werk Kabelverbindingen Onshore heeft een initiële looptijd van acht jaar en een totale contractwaarde voor de zes partijen tezamen van 800 miljoen euro.

De omschakeling naar een duurzame energievoorziening heeft impact op het huidige hoogspanningsnet, dat fors aangepast moet worden. De toename van het gebruik van de ondergrondse hoogspanningsinfrastructuur begint voor knelpunten te zorgen. In het aanbestedingstraject is A.Hak als één van de vier toppartijen geëindigd. Dit biedt in de komende jaren een goede uitgangspositie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Onze specialismes zoals horizontaal gestuurd boren, open ontgravingen en innovatie als grondverdringende techniek worden allen toegepast in de uitvoerfase. Voorafgaand houden we ons bezig met de engineering van de projecten.

Sinds de oprichting van Tennet in 1998 is A.Hak al een partner in de aanleg van het hoogspanningsnet in Nederland. Deze samenwerking is met het tekenen van dit contract weer opnieuw bekroond. 

A.Hak is al 60 jaar voor verschillende opdrachtgevers in binnen- en buitenland partner in het aanleggen  van ondergrondse infrastructuur oplossing. Werken aan duurzame verbindingen in de ondergrond als een gedegen partner in de keten.

We hebben momenteel 87 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures