85

Nieuwe waterleidingen voor Stede Broec

PWN, het drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in Noord-Holland, levert al meer dan een eeuw hoogwaardig drinkwater. Om ook in de toekomst aan de vraag te kunnen voldoen, worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de leidingen vanaf eind augustus tot en met eind januari 2024.

Langs de Provincialeweg N307 worden er leidingen geboord tot in het Nassaupark. De nieuwe leiding sluiten we aan op het bestaande leidingnet in de Florasingel. Hiervoor graven we een sleuf en we leggen nieuwe leidingen door de bestaande leidingen. Met behulp van geavanceerde technieken verbinden we de leidingen met een gestuurde boring. Op deze manier zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst hoogwaardig drinkwater blijven leveren aan de inwoners.

Voor de klant PWN, gevestigd nabij Stede Broec in West-Friesland, hebben we met trots de boring voltooid met behulp van onze elektrische 150 tonner. Deze klus omvatte het vervangen van een bestaande waterleiding met een nieuwe 500mm stalen leiding. We stonden voor een uitdaging vanwege de smalle berm en de brede sloot waar we ons doorheen moesten manoeuvreren.

Bij de aanbesteding werd ons gevraagd of we dit project volledig energieneutraal konden uitvoeren. Hoewel 100% energieneutraliteit niet haalbaar was, hebben we er alles aan gedaan om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Onze kraan werd slechts één keer per dag naar de werklocatie verplaatst, terwijl al onze medewerkers tussendoor op de fiets heen en weer gingen. Daarnaast maakten we gebruik van een elektrische aggregaat en een elektrische tonner.

Moos, assistent-uitvoerder, benadrukt het belang van een schoon uitvoeringsproces.

“Het is belangrijk dat het werk op een zeer hygiënische manier wordt uitgevoerd. Als collega’s spreken we elkaar op gedrag. Wij zorgen voor de kwaliteit van het drinkwater, dus we moeten schoon werk leveren.”

Het recruitmentteam dat verantwoordelijk is voor het werven van mensen staat in Noord-Holland voor een grote uitdaging. Er is grote schaarse op de arbeidsmarkt en dit project vereist uiterste precisie en zorgvuldigheid, aangezien de leidingen te allen tijde schoon moeten blijven. Het belang van het leveren van schoon drinkwater maakt het noodzakelijk dat het team alert is en elkaar constant scherp houdt.

We hebben momenteel 85 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures