85

Waterleiding krijgt update

A.Hak Leidingbouw kreeg in juni 2011 de opdracht voor de aanleg van een waterleiding tussen Hoorn en Purmerend. De 18 kilometer lange leiding, die werd aangelgd met maar liefst 15 boringen, is in februari 2012 opgeleverd.

De nieuwe drinkwaterleiding van Hoorn naar Purmerend vormt een belangrijke, nieuwe slagader in het netwerk van PWN. De stalen buis verzekert de levering van drinkwater voor meer dan 150.000 aansluitingen. De aanleg van de leiding maakt deel uit van een pakket toekomstgerichte maatregelen, waaronder de verdubbeling van de capaciteit van het distributiepompstation Hoorn en de aanleg van een nieuwe, innovatieve voorzuiveringsinstallatie in Andijk.

‘Eerste buislegging’

Op 28 juni werd tijdens de officiële ‘eerste buislegging’ het startsein voor de klus gegeven. En hoewel A.Hak Leidingbouw wel grotere afstanden heeft overbrugd, betekent 18 kilometer toch het verplaatsen van 750 vrachtwagens zand, de dagelijkse inzet van 30 specialisten en het leggen van 1.000 buizen. En niet te vergeten het uitvoeren van 15 boringen. ‘Best veel op zo’n korte afstand’,  zegt projectleider Peter Hesselink, met gevoel voor understatement.

Boringen

Het gaat om twaalf horizontaal gestuurde (HDD) en drie avegaarboringen. De lengte van de boringen varieert van 280 tot 680 meter. Begin 2012 zijn alle secties van de nieuwe leiding doorverbonden en de oplevering vond plaats in februari.

We hebben momenteel 85 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures