85

Sanering Apeldoornse leidingen gestart

De komende jaren vervangen Vitens en Liander zestig kilometer van hun gas- en waterleidingen in en rond Apeldoorn. Tot eind 2022 zorgt aannemer A.Hak voor de aanleg van de eerste dertig kilometer.Op maandag 28 oktober zijn de eerste werkzaamheden gestart in de Dopplerstraat.

Vitens en Liander vervangen de komende zes jaar in Apeldoorn circa 60 km water- en gasleiding, waarvan circa 30 km in de periode 2019-2022. De aanleiding hiervoor gaat terug naar 2014, toen twee water- en gasstoringen ontstonden. Hierbij kwamen honderden mensen dagenlang zonder gas te zitten. Vitens en Liander willen het risico op herhaling voorkomen en vervingen daarom in de periode 2016-2018 reeds 46 km aan leidingen. In de komende zes jaar dient nog eens circa 60 km gesaneerd te worden. Deze operatie is nu van start gegaan. De gemeente Apeldoorn ondersteunt Vitens en Liander met de uitvoering van het project. 

Planning

De werkzaamheden duren circa zes jaar. De uitvoering vindt plaats in twee delen: het eerste gedeelte van circa 30 km wordt aangepakt in de periode 2019-2022. Prioriteit krijgen de wijken Kerschoten en Staatsliedenkwartier. Het tweede deel van nog eens circa 30 km staat in de planning voor de periode 2022-2025. De opdracht voor het eerste deel is verleend aan aannemersbedrijf A.Hak. Het doel is om in 2025 alle geplande werkzaamheden in Apeldoorn afgerond te hebben.

We hebben momenteel 85 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures