85

Sluitstuk Noord-Zuid Route

A.Hak legde twee derde van Gasunies gastransportleiding tussen Beverwijk en Wijngaarden aan. Een project dat met recht een werk van uitersten genoemd kan worden.

Er werd gewerkt in dichtbevolkt gebied en op terrein waar nauwelijks een vrachtwagen kan komen. Ook de uitdagingen op het gebied van watermanagement en bodemgesteldheid waren groot. De projectfilm hieronder laat zien hoe A.Hak de uitdagingen stuk voor stuk aanpakte. 

Projectfilm

Het project Beverwijk-Wijngaarden vormde het sluitstuk voor de aanleg van de 'gasronde' van Gasunie. De Noord-Zuid Route, een grote uitbreiding van het gastransportnet in Nederland, speelt daarin een belangrijke rol. Vele kilometers extra transportleidingen en een aantal nieuwe compressorstations maken het voor handelaren aantrekkelijk om gas naar en via Nederland te transporteren. A.Hak heeft vanaf  2008 een belangrijke bijdrage geleverde aan de Noord-Zuid Route.

Een greep uit de uitgevoerde deelprojecten

  • Tracé Meeden – Ommen. 88 kilometer 48" transportleiding.
  • Compressorstation Scheemda. Aanleg leidingwerk, circa 2.500 lassen. Diameters van 2" tot 48" en wanddiktes van 5,5 tot 22 mm.
  • Tracé Angerlo – Beuningen. 37 kilometer transportleiding van 48". Innovatieve werkwijze met tien horizontaal gestuurde boringen en meerdere gesloten frontboringen op dit korte tracé.
  • Tracé Ommen – Esveld. 36 kilometer 48" transportleiding, inclusief een Direct Pipe-boring met een behaald wereldafstandrecord van 1.400 meter.
  • Compressorstation Ommen. Een 18" leiding vervangen door een 36" leiding. Tijdens de werkzaamheden moest het station operationeel blijven.
  • Compressorstation Wijngaarden. Aanleg van alle ondergrondse leidingen met diameters van 2" tot 48".
  • Tracé Hommelhof – Schinnen. 19 kilometer 48" transportleiding in het Limburgse heuvelland en de stad Sittard. Werken in de bebouwde kom stelt andere eisen dan in het buitengebied.
  • Tracé Odiliapeel – Melick. 28 kilometer 48" transportleiding. Kruising van de Maas met een Direct Pipe-boring.

We hebben momenteel 85 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures