Winnaar ISTT No-Dig Award 2016

12 oktober 2016

A.Hak Leidingbouw, één van de aandeelhouders in aQuaintance, is uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse ISTT No-Dig Award in de categorie Renoveringsprojecten. 

A.Hak Leidingbouw kreeg de prestigieuze prijs voor het herstellen van een productiewaterleiding voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) met de sleufloze pipe-in-pipe methode. Een door FlexSteel vervaardigde, met staal gewapende HDPE-leiding werd ingebracht in de bestaande pijpleiding.

Hoewel pipe-in-pipe projecten niet per definitie revolutionair zijn, bleek dit project bijzonder uitdagend. Het tracé was 45 kilometer lang en de bestaande stalen pijpleiding, waarin de flexibele leiding is ingebracht, bevatte een groot aantal complexe lrommingen. A.Hak Leidingbouw ontwierp een passende oplossing en bouwde een uitvoerige testomgeving waarmee toepasbaarheid op voorhand werd bewezen.

De expertise van de A.Hak zusterbedrijven en haar Materieelafdeling bleek hiervoor onmisbaar. Samen selecteerden en modificeerden zij de vereiste apparatuur en materialen om dit project veilig en conform de specificaties en planning te voltooien.

Dit herstelproject werd uitgevoerd door aQuaintance, de contractpartner van de NAM voor alle ontwerp, inkoop- en constructietaken voor onshore projecten. aQuaintance bestaat uit de aandeelhouders A.Hak Leidingbouw, Tebodin en Engie. Tebodin is gespecialiseerd in ontwerp, Engie is verantwoordelijk voor alle locaties en A.Hak Leidingbouw voert alle werkzaamheden aan en omtrent pijpleidingen uit, waaronder dit bijzondere herstelproject.

Voor meer details kunt u de officiële inzending en bovenstaande film bekijken. Ook interssant: een razendsnelle timelapse film.

  • nieuws

    Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

    Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

    Bekijk het River Humber Gas Pipeline Replacement Project vanuit de lucht.

  • nieuws

    De camera draait bij het Humber project De camera draait bij het Humber project

    De camera draait bij het Humber project

    De vervanging van de gasleiding onder de rivier de Humber in Engeland trekt de aandacht van cameraploegen, onder andere van de BBC.

  • projecten

    Herstel drinkwaternet Herstel drinkwaternet

    Herstel drinkwaternet

    In Albanië hebben we in opdracht van de overheid drinkwaterleidingen gerenoveerd en vervangen, over een totale lengte van 56 km.

  • nieuws

    Verbreding A6 Almere Verbreding A6 Almere

    Verbreding A6 Almere

    Het verleggen van kabels en leidingen voor de verbreding van de A6 bij Almere vergde van de vele betrokken partijen uitstekende samenwerking.