• Noodhulp bij aardbeving

Noodhulp bij aardbeving

4 juni 2019

Zaterdag 1 juni werd het zuidoosten van Albanië opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5.3 op de schaal van Richter. Zo’n zestig huizen raakten beschadigd en er waren vier gewonden onder de lokale bevolking. De beving vond plaats bij het plaatsje Floq, vlakbij de locatie waar A.Hak met joint-venturepartner Spiecapag werkt aan de Transadriatic Pipeline (TAP).

De TAP-projectleiding kwam direct in actie om hulp te verlenen. Kort na de beving werden 180 lunchpakketten en een voorraad drinkwater bezorgd. Ook voor de avond en de volgende morgen werden maaltijdpakketten verstrekt. Voor de nacht waren er dekens, kussens en handdoeken en ook aan chemische toiletten werd gedacht.

Hoewel de beving werd gevolgd door een aantal flinke naschokken lijkt de werklocatie van het TAP-team niet in gevaar te zijn. Het feit dat de teamleden daar verblijven in lichte, tijdelijke woonaccommodaties, die eerder meebewegen dan beschadigd raken, heeft ervoor gezorgd dat er in het kamp geen schade was.

De teamleden zijn blij dat ze de geschrokken bevolking hebben kunnen helpen. Het project wordt sowieso gekenmerkt door maatschappelijke betrokkenheid. Er zijn veel arbeidsplaatsen voor mensen uit de omgeving. 

 • nieuws

  Felicitaties voor duurzame en veilige aanlanding Felicitaties voor duurzame en veilige aanlanding

  Felicitaties voor duurzame en veilige aanlanding

  A.Hak heeft aan de Israëlische kust met succes een aanlanding afgerond die werd uitgevoerd met een 1.100 meter lange 56" Direct-Pipe boring. Zonder veiligheidsproblemen, op tijd en met een tevreden klant.

 • nieuws

  Stadswarmte Amsterdam in beeld Stadswarmte Amsterdam in beeld

  Stadswarmte Amsterdam in beeld

  Een overzicht van filmmateriaal gemaakt tijdens de werkzaamheden aan de uitbreiding van het warmtenet in Amsterdam.

 • projecten

  Onshore leidingen Irak Onshore leidingen Irak

  Onshore leidingen Irak

  Wij speelden een belangrijke rol bij de aanleg van olieleidingen rondom de Fao-terminal in Irak. Hierdoor kwam de Irakese export weer op gang.

 • projecten

  Noord-Zuid Route Noord-Zuid Route

  Noord-Zuid Route

  Bij de aanleg van de Noord-Zuid Route voor Gasunie legden wij vele kilometers transportleiding aan en werkten we aan meerdere compressorstations.