• Gouden las warmtenet Dordrecht

Gouden las warmtenet Dordrecht

28 maart 2019

 

De groene ringweg, onderdeel van het warmtenet Dordrecht, is sinds 28 maart helemaal rond dankzij de laatste – zogenaamde ‘gouden’ - las. De ‘gouden las’ is bijzonder omdat deze niet aan de binnenzijde wordt gecontroleerd. Precies daarom vraagt het aanbrengen ervan om nog meer aandacht en precisie dan anders.

De ‘gouden las’ werd op 28 maart symbolisch bezegeld door wethouder Rik van der Linden in een bouiwput van A.Hak . Met de ondergrondse warmtering kan het warmtenet Dordrecht verder groeien. Wethouder Rik van der Linden noemt het een nieuwe mijlpaal voor Dordrecht bij het verduurzamen van de stad. ‘Onze gemeente loopt voorop met de aanleg van een warmtenet in stedelijk gebied. Daar zijn we heel trots op.’

Het warmtenet is ruim 22 kilometer lang en aangelegd in circa zes jaar tijd. Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC, bedankt alle partijen die hieraan hebben meegewerkt. ‘Niet alleen de mensen die het hoofdnet binnen hebben bedacht, maar vooral ook de mensen die buiten de warmteleidingen hebben aangelegd. Het is een pittige klus, soms in moeilijke omstandigheden. Daar heb ik veel waardering voor.’

In Dordrecht zijn nu ca. 4.700 woningequivalenten aangesloten op het warmtenet. Eind 2019 zullen dat er ongeveer 6.000 zijn. Ten Elshof: ‘Daarmee wordt er 6.000 ton CO2 minder uitgestoten. Dat is te vergelijken met de CO2 reductie van ruim 35.000 zonnepanelen.’

 • nieuws

  A.Hak zoekt talent A.Hak zoekt talent

  A.Hak zoekt talent

  Wij zijn A.Hak en we zoeken jou! Zorg samen met ons voor de veilige, betrouwbare en duurame beschikbaarheid van water en energie voor huishoudens en bedrijven.

 • nieuws

  Koninklijk bezoek voor Team Humber Koninklijk bezoek voor Team Humber

  Koninklijk bezoek voor Team Humber

  Het River Humber Gas Pipeline Replacement Project kreeg deze week hoog bezoek van de Britse prinses Anne. Zij gaf met haar bezoek koninklijke goedkeuring aan dit complexe project dat van groot belang is voor haar land.

 • projecten

  Elbeduker: tunnelproject onder de Elbe Elbeduker: tunnelproject onder de Elbe

  Elbeduker: tunnelproject onder de Elbe

  A.Hak Drillcon legde nieuwe gastransportleidingen aan onder de Elbe en boorde daarvoor een tunnel van ruim 1.500 meter lengte door middel van microtunnelling.

 • projecten

  Water voor Saoedi-Arabie Water voor Saoedi-Arabie

  Water voor Saoedi-Arabie

  In Saoedi-Arabië werken we aan de drinkwatervoorziening voor de hoofdstad, met een transportleiding dwars door de woestijn.