98

‘Leren van collega’s en bijzondere klanten’

ROBIN MENNINK | UITVOERDER

 

Robin Mennink is als begin-dertiger een relatief jonge uitvoerder. Het carrièrepad dat hem naar zijn huidige functie bij A.Hak Infranet in Rijssen heeft gebracht, is vergelijkbaar met dat van collega’s met dezelfde baan: hij is begonnen als werkvoorbereider en heeft steeds meer verantwoordelijkheid gekregen.

‘Als werkvoorbereider zat ik eerst een tijdje vooral binnen, achter mijn bureau’, vertelt Robin. ‘Daar hield ik me bezig met de voorbereiding van waterleiding- en combiprojecten.’ Als we het bij A.Hak over een combiproject hebben dan bedoelen we een project waarbij tegelijkertijd wordt gewerkt aan de ondergrondse infrastructuur voor verschillende voorzieningen. Bijvoorbeeld gas, water en elektriciteit in één project.

Praktijkervaring

‘Bij A.Hak Infranet, het bedrijfsonderdeel waar ik werk, draait het meestal om de wat kleinere kabels en leidingen die deze voorzieningen naar woningen en bedrijfspanden brengen. Na een tijdje mocht ik steeds vaker weg vanachter dat bureau om buiten op de projecten praktijkervaring op te doen bij die projecten. In zo’n periode leer je veel door samen te werken met collega’s die vaak jarenlange ervaring met het werk hebben’, zegt Robin.

Werken voor Defensie

Inmiddels heeft hij zijn ervaring ook uitgebreid van het kleinere infawerk naar de grotere leidingen. In zijn rol van uitvoerder werkt hij onder andere aan projecten voor opdrachtgever DPO. Die afkorting staat voor Defensie Pijpleiding Organisatie, een onderdeel van het Ministerie van Defensie dat het transport van vliegtuigbrandstoffen naar militaire vliegbases en burgerluchthavens verzorgt en bewaakt. Voor die taak beschikt de organisatie over een eigen pijpleidingnetwerk. A.Hak heeft een contract met de DPO voor onderhoud aan dit netwerk. 

Specialistische taken

Werken voor deze militaire organisatie heeft zo zijn specialistische kantjes, vertelt Robin. ‘De DPO verschilt in bepaalde opzichten van andere klanten. Er is minder openbaar bekend over de precieze locatie van de leidingen dan bij andere netwerken. Die informatie zou namelijk militair gevoelig kunnen zijn in tijden van calamiteiten. Als er werkzaamheden verricht moeten worden op een locatie waar ook een defensieleiding ligt, dan gaat er een melding naar de DPO. Vervolgens moet Defensie eraan te pas komen om te bepalen waar er wel en niet gewerkt kan worden. Mede om die reden ruimen wij ook DPO-leidingen op die niet meer worden gebruikt. Het wordt steeds drukker in de Nederlandse ondergrond en dan is het niet handig als er steeds mensen van de DPO in actie moeten komen voor leidingen die niet eens meer in bedrijf zijn.’ 

Samen met andere divisie

‘Het werk binnen het DPO-contract, voeren we door heel Nederland uit in samenwerking met onze collega’s van de pijpleidingdivisie. Ook daar leer ik weer van, net als van de uitdagingen en beperkingen die werken voor een bijzondere klant als DPO met zich meebrengt.’

We hebben momenteel 98 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures